Workshop 2024

Workshop

 2024-03-16

Känner du dig stel i ryggen? Eller låst och trött? Kanske till och med ont? Du är inte ensam. Men det innebär inte att du ska behöva ha det så. 

Välkommen på denna klass där du får möjlighet att ge din rygg extra kärlek! Under 2 timmar blandar vi sköna yogapositioner med djupgående avslappningsövningar för ryggen samt Myofascial release (MFR) som innebär självmassage med tennisbollar. 

Det ger dig en möjlighet att skapa förändringar i fascian/bindväven som istället för att vara elastisk och smidig ofta är förtätad, hoptovad och klistrig på personer med ländryggsbesvär. 

Med yogapositionerna och självmassagen under klassen hjälper du till att öka blodcirkulation och lymflymfflöde, återfukta fascian, lossa på de kardborreliknande hoptovningarna och återskapa elasticitet i vävnaderna. Det ger dig en rörligare och gladare rygg! 

DATUM: Lördag den 16/3 
TID: Klockan 9.30-11.30 
PLATS: Hälsohuset i Alnarp, Plantvägen 1 
PRIS: 290 kr
ANMÄLAN: https://www.everflow.se/klasser

Har du frågor? Hör av dig till info@saraivarsson.com

Vänliga hälsningar
Sara Ivarsson
www.everflow.se
info@saraivarsson.com
0707672145

 

2024-04-13
WORKSHOP: Kickstarta våren med Lymfyoga o& Sensing

DATUM: Lördag 13 april
TID: Klockan 9.30-12.30
VAR: Hälsohuset i Alnarp
PRIS: 490kr
ANMÄLAN: www.everflow.se/klasser

Äntligen är våren på väg!
Det är en tid för rörelse, ökad energi och förnyelse. Allt i naturen växer och sprirar och så gör även vi. Välkommen på denna workshop med inspiration från lymfsystemet, fascian och kinesisk medicin för att kickstarta våren och ta till vara på den spirande energin!

Inom kinesisk medicin är våren Leverns och Gallblåsans tid. Dessa organ ser till att energin flödar fritt och obehindrat genom kroppen. Under vintern har vi vilat och samlat kraft. När våren kommer och energin stiger får vi lust att starta igång nya projekt tack vare leverns koppling till vår förmåga att göra planer och ge liv till våra mål och ambitioner.

Precis som i västerländsk medicin är levern och gallblåsan organ för utrensning och rening av kroppen. Våren är den bästa tiden för det, som en vårstädning i kroppen efter vintern.

Workshopen väver samman det västerländska och österländska och du blir guidad genom en lymfyogaklass som stöttar lymfsystemet, kroppens städpatrull. Med flödande rörelser, självmassage, andningsövningar och akupressur ökar vi lymfflödet och hjälper kroppen att skapa en ren och fräsch miljö för dina celler att leva i.

Vi tar en paus i mitten för fika och örtte som stöttar kroppens utrensning och pratar mer om lymfsystemet och fascians roll i kroppen.

Vi avslutar med Sensingyoga med fokus på leverns och gallblåsans meridiander (= skönt pass för ben, höfter och bål). Sensing är en fantastisk praktik för att skapa smidighet och utrymme för flöde i fascian, kroppens bindväv. Fascian är vävnaden genom vilken lymfkärlen löper och är enormt viktig för att vi ska kunna ha det hälsosamma flöde vi alla mår bra av!

Om du känner dig trött efter vintern, lite stressad och stagnerad - då är detta workshopen för dig! Kom och sätt fart på flödena med oss och låt din energi får spira.

Workshopen hålls av Sara Ivarsson, lymfmassör/lymfyogalärare, och Linda Lindman, Sensingyogalärare/Naturterapeut.

Har du frågor? Hör av dig till info@saraivarsson.com
Mer flöde, mer energi, mer liv!

Välkommen!